Thursday, June 10, 2010

PORTUGAL PASUKAN PILIHAN?


Hye korang! Lagi satu hari je lagi kita akan mengalami satu demam yang kebanyakkan dari manusia kat dunia ini mungkin akan dijangkiti. Korang pun dah dapat predict demam apa tu kan. Kepada yang masih blur, or buat-buat tak tahu sudah semestila demam Piala Dunia 2010. Mungkin ramai diantara kawan-kawan blogger yang dah buat entri mengenai kejohanan bola sepak yang berprestij ni. Almaklumlah, 4 kali setahun je.

Aku juga tak terkecuali untuk merasa demam ni. Lepas ni kena minta maaf la yang kat tersayang, tak dapat nak tumpu dan fokus kat dye je. Lepas ni, orang tidur malam-malam, aku akan berjaga dan begitulah sebaliknya. Korang yang kaki bola mesti macam tu jugak kan. Yang bukan kaki bola tu, mesti bengang dan geram. Haha. Mesti banyak persiapan kan untuk Piala Dunia ni. Macam yang tak langgan Channel Sport kat Astro tu akan langgan jugak,yang selalu tengok kat kedai mamak ngan kawan-kawan dah set time dan tulis kat diari,beli jersey pasukan feveret masing-masing,hafal tiap-tiap match yang ada, majalah edisi Piala Dunia dan macam-macam la benda yang kuar khas untuk Piala Dunia ni.



Mula dah membebel panjang-panjang. Ok, untuk edisi Piala Dunia kali ini, aku dengan rasa bangga untuk menyokong pasukan Portugal. Actually, aku pun tak taw kenapa aku sokong team ni. Nak kata kuat, tak la kuat sangat kalau nak dibandingkan dengan Brazil or Spain yang kebanyakkan diwakili oleh ramai bintang-bintang ternama.




Tapi tu tak bermakna Portugal tidak mempunya bintang ternama. Antaranya seperti Christiano Ronaldo dari Real Madrid. Mantap dye neyh. Haha. Rsanya dye ni menjadi tunjung kekuatan Portugal dan menyerlah untuk edisi kali ini.



Antara kesebelasan utama yang mungkin digunakan oleh jurulatih Portugal, Carlos Queiroz.




Jersey yang akan digunakan oleh pasukan Portugal. Merah untuk Home dan Putih untuk Away.




Iklan ESPN untuk pasukan Portugal. Ada maksud taw. yang kaki bola mesti taw punya.



Jadual perlawanan world cup.
Nak tengok jadual penuh & waktu Malaysia kat sini.

Versi PDF (720KB)
Versi Excel (2.47MB)
Jadual Siaran RTM

P/s: Apa persiapan bromine untuk Piala Dunia?


Hehe,,,

6 komplen dari rakan-rakan:

Loyar Lawa said...

fulllamaaaakkkk berjersi portugalll.... ooo ye yeahhhh ...fewitttt...
moga portugal kalah....

yeahhh nak malaysia.... sokong malaysia...cian malaysia

bRoMiNe_aJe said...

Malaysia sengal la..haha

M!Er4N said...

tahun ni milik spain bro..haha

bRoMiNe_aJe said...

mcm mimpi je..kah3..

gajahwhite said...

Hellow! Just want to share this.. :)
View latest match Fifa World Cup 2010 Result Here.

Get automatic update Fifa World Cup 2010 schedule here.

denaihati said...

Terima kasih join. Latest news #worldcup @ http://info.denaihati.com

Related Posts with Thumbnails