Wednesday, June 16, 2010

Blogwalking dengan Wawwi Matrix

Hye korang! Musim-musim World Cup ni, susah la sikit nak update. Update pun kadang-kadang je. Haha. Tapi ikut la jugak perkembangan kat sini. Blogwalking tetap gak diteruskan ka. Kalau tak, susah nak menjana traffik ke blog sendiri ni. Haha.

Ramai antara korang mesti dah taw pasal Wawwi Matrix Blogwalking kan? Aku pun dah pasang widget tu. Tapi still dalam tahap eksperiment lagi. Kita Lihat dulu macaqm mana dye ber'operasi' ea..

Jom kita terjah sama itu Wawwi Matrix Blogwalking!!.

Wawwi Matrix BlogWalking adalah widget yang akan memaparkan URL Blog anda ke senarai Networker blog yang mendaftar melalui blog anda mengikut formula Matrix nx15 dan juga merupakan sistem Autospillover.



Matrik nx15
Sebagai contoh jika status akaun anda ialah Matrik 5x5, jumlah blogger atau potensi trafik yang bakal anda terima adalah


Lv1: 5 = 5
Lv2: 5x5 = 25
Lv3: 5x5x5 = 125
Lv4: 5x5x5x5 = 625
Lv5: 5x5x5x5x5 = 3125
Jumlah Network: 3905 Blogger

Dengan ini potensi untuk anda mendapat trafik dari aktiviti blogwalking adalah lebih tinggi berbanding aktiviti blogwalking cara biasa. Sebagai contoh jika anda melayari 5 laman web melalui Wawwi Matrix Blogwalking sehari, anda sudah berpeluang mendapat 19 525 trafik ke blog anda dalam sehari. Hal ini adalah lebih mudah, menjimatkan masa, tenaga serta wang ringgit.


Autospillover
Apabila anda telah mencapai had lebar (width) downline network Level 1 anda, ahli terbaru akan dipindah ke network downline Level 1 anda itu dimana ahli yang belum atau mempunyai network terendah akan menerima ahli baru tersebut secara automatik.


Sistem Mata (Point)
Fungsi mata ini adalah digunakan untuk menaiktaraf lebar atau kedalaman network anda dan juga diguna semasa sebarang pelawat yang klik melawat laman web anda di widget Wawwi Matrix BlogWalking. Semakin lebar atau semakin dalam network anda, semakin tinggi pelawat yang akan datang ke blog anda dan juga semakin banyak nilai mata yang bakal anda perolehi.


Anda diberi 10000 mata permulaan dimana fungsi nilai mata ini membolehkan blogger lain untuk melawat blog anda. Setiap klik unik sehari untuk lawatan ke blog akan dipotong 20 mata(jika upline melihat blog anda) dan dari 5 matahingga ke 15 mata (jika downline melihat blog anda).



Apabila anda melayari sebarang laman web yang terdapat di dalam senarai network anda, sebagai contoh jika anda mempunyai 20 senarai blog, dengan melawat 20 blog itu, anda akan mendapat sejumlah nilai mata di widget anda itu seperti berikut:



Blog Downline (tanda REF) - 2 Mata
Blog Upline (tanda LV) - 1 Mata
Iklan Teks (tanda ADS) - 5 Mata
Iklan Banner 160x180 - 5 Mata
Iklan Banner 125x125 - 10 Mata
Iklan Banner 468x60 - 15 Mata



Jika downline anda klik link blog di widgetnya, maka anda akan mendapat 1 mata bagi setiap blog yang dilawatinya sehingga kedalaman level mengikut status akaun anda. Maksimum kedalaman adalah level 15. Dengan ini jika anda mempunyai network downline sebanyak 3905 blogger dengan purata klik ialah 10 link/blog sehari, maka anda akan memperoleh 39050 mata.



Jika anda inginkan lebih lagi mata, maka anda perlu juga melawat blog lain di widget downline anda atau sebarang pelawat lain yang klik link di widget anda, maka anda dapat mata tambahan.



Jumlah Mata Sehari
3905 blogger x 10 blog dilawati = 39050 mata



Walaubagaimanapun anda diwajibkan untuk klik sekurang-kurangnya 2 link blog sehari untuk menerima jumlah mata tanpa had dari downline anda pada hari yang sama.



Selain dari itu, jika terdapat blogger yang mendaftar melalui widget anda, anda juga menerima nilai mata mengikut level.


Sponsor secara langsung = 20 mata
Downline level 1 = 15 mata
Downline level 2 = 14 mata
Downline level 3 = 13 mata
Downline level 4 = 12 mata
Downline level 5 = 11 mata
Downline level 6 = 10 mata
Downline level 7 = 9 mata
Downline level 8 = 8 mata
Downline level 9 = 7 mata
Downline level 10 = 6 mata
Downline level 11 = 5 mata
Downline level 12 = 4 mata
Downline level 13 = 3 mata
Downline level 14 = 2 mata
Downline level 15 = 1 mata



Potensi Nilai Mata Referral
Lv 1: 5 x 15 = 75 mata
Lv 2: 25 x14 = 350 mata
Lv 3: 125 x 13 = 1625 mata
Lv 4: 625 x 12 = 7500 mata
Lv 5: 3125 x 11 = 34375 mata
Jumlah keseluruhan: 43924 mata



Nilai mata lebih lumayan adalah hasil dari aktiviti blogwalking yang dapat anda lakukan dalam sehari. Semakin banyak blog dalam network anda dapat anda layari, maka semakin tinggi jumlah mata anda. Komisen anda juga akan tinggi kelak.

Pendapatan Sambilan

Sambil blogwalking dengan Wawwi Matrix BlogWalking, silalah kumpul nilai mata sebanyak mungkin kerana fungsi di masa-masa akan datang adalah anda berpeluang untuk menukar nilai mata kepada nilai wang sebenar. Pendapatan sambilan menanti anda semudah klik.

Manfaatkanlah sistem widget ini untuk menjana trafik dan pendapatan yang lumayan melalui blog. Sila naiktaraf status akaun anda untuk menikmati trafik yang lebih berganda lagi.

Buat masa sekarang, sempena pelancaran sistem ni, Wawwi.com telah menganjurkan pertandingan menulis artikel pasal Wawwi Matrix BlogWalking dan Ganjaran/Hadiah yang ditawarkan ialah 5000 Mata Ganjaran, serta Tambahan 1 lebar Network. Tarikh tutup untuk pertandingan ini ialah 30 Jun 2010 11:59PM iaitu sebelum hari pelancaran widget ini pada 1 Julai 2010.

Selain itu, pelbagai pertandingan menanti untuk semua pengguna widget ini dan hadiahnya memang amat menarik. Untuk maklumat lanjut, jemputlah ke http://gengblogwalking.wawwi.com/ dan jangan lupa daftarkan nama anda sebagai pengguna widget ini juga. Widget ini berada di sidebar kanan. Skrol widget ni sampai jumpa seperti gambar ni.



Korang faham tak?? tak faham lagi?? Aku pun still blur lagi pasal benda ni. Kalau still blur, try tengok sini. Kredit kat Sis Dahlia. Tak pun, terus ke blog website dorang kat sini.


Pssst: Kalau lagi best kalau ada software yang tak yah log in pun leg blogwalking sendiri..hehe..

5 komplen dari rakan-rakan:

Loyar Lawa said...

scra detail x paham.... scra kasar paham....okeii nt nk pasang jgak...heeee

athirah said...

dh pasang tp mcm x phm r... adehhh

bRoMiNe_aJe said...

LL: bromine nak xplen pn tak taw sgt..tp try la test..hehe

athirah: tu la..kena tnya otai2 la..hehe

Mohd Hafiz said...

thanx 4 sharing :) good info

Loyar Lawa said...

hari tue bila tah lupa dh sblum entri neyh keluaq dyh ade isi form tu kat blog spe tah.... tp x letak widget....sje suke2 last2 tak taw cm ner nk letak dh...huhuhu

Related Posts with Thumbnails