Wednesday, May 26, 2010

Nuff oh Nuff !!


Hye korang! 3 hari aku sebok buat macam-macam. Bz je memanjang kan. Tah la. Badan-badan pun sedikit sakit-sakit dan rasa malas-malas je ni. Gagah je pun ni nak tulis entri baru. Sepanjang 3 hari ni pun, kunjungan ke blog aku semakin menurun. Maklum la kan, blog aku ni bukan la blog femes macam blog TTT ke, JUSTKHAI ke or Ben Ashaari mahupun Denai Hati yang korang dah rata-rata kenal kan. Kalau tak ber'blogwalking' turun la dengan mendadak analytic kat blog ni. Thanks pada korang yang menyumbang traffic untuk blog ni eh.

Kali ni aku nak cerita pasal nuffnang je. Kat blog aku ni, takde pun letak mana-mana iklan selain nuffnang. Advervelets pun tak, Innity apatah lagi. Hehe. Aku takde la nak cerita ape sangat just nak nak tunjuk analytic,referal ngan keywords DLL yag blog aku dapat itupun aku dapat daripada akaun di nuffnang. Itu semua sebagai kajian untuk diri sendiri.


Analytic


Ni merupakan analytic untuk blog aku sepanjang minggu lepas. Kat gambar tu pun dah tertunjuk tarikhnyer kan. Tengok sepangjang 3 hari lepas. Makin lama makin menjunam je. Tapi still ok lagi dengan bantuan kawan-kawan bloggers yang berkunjung walaupun aku tak melawat blog dorang. Thanks sangat!.

Came From


Kat gambar kat atas itu menujukkan dari mana pengunjung blog aku datang. Of coz la yang banyak dari Malaysia sebab blog aku ni bukan blog international. Bahasa pun guna Bahasa Malaysia. Dari yang boleh kira dibanggakan juga la, ada jugak dari negara-negara lain contoh seperti diatas la seperti USA,India,Russia,Australia dan Indonesia. Dengan bilangan peratus yang agak sikit, aku rasa dorang ni tersesat la kat blog aku. Haha.

Keyword


Kat atas tu perkataan yang digunakan untuk ke blog aku. Normal la, keyword untuk ADAMAYA melonjak walaupun cerita tu dah habis 2 minggu lepas kan. Aku just kongsi link je, dapat la korang donlod. Tetiba rindu time musim ADAMAYA tu. Traffic aku untuk ADAMAYA melonjak naik dan sebab tu jugak aku dapat Buffered Earnings. Macam gambar kat bawah ni dan aku try untuk maintain benda ni.





Untuk gambar kedua plak, blog TTT pun tersenarai. Maybe dorang usha untuk gambar untuk kontest yang TTT buat kowt.

Rasanya tu je yang aku nak kongsi mengenai blog aku ngan korang. Blog bilis je kan. tapi rasa happy sangat kalau menulis dan ada orang baca dan komen. Haha. Maklum la aku sekarang ni penggangur. Borink plak bila cuti semester ni. Bila tak cuti rindu sangat kat rumah. Pelik-pelik la aku ni.

p/s: nape tak tunjuk earnings yang dapat? Segan la. Income kita kan. Jadi secret kita la. Hehe. Tapi xla banyak, tak sikit sangat. Bagi hint plak tu.


9 komplen dari rakan-rakan:

TTT said...

ahakz bromine :)
tq sgt2
kite xlayak lgi sebaris ngan diorang
nak tau nuff kite rm69 je taw
x cash out pun lgi XD
hehe :)

nway tq again
chaiyok3!!!

Loyar Lawa said...

hahahha cayalh der..okei tingkatkan usaha... pretsi dh menurun...nnti masuk kerja balik ye

bRoMiNe_aJe said...

TTT: byk la tu rm69..ala, tu kan salah satu cara nak promote blog TTT..hehe

LL: tu la..ken abyk berusaha lg..hehe

~roslinda~ said...

dtg sini!wahhh sy x pena dpt buffered ag~h0h
:)

bRoMiNe_aJe said...

tips nak dpt buffered earnings
kejar hits dengan cari ape yang orang ramai nak..pastu maintain traffic dlm 150++ pun dah ok dah..

nas said...

pergh...ak duit nuff cuma rm1...cam siot jerk...bufferd tue ape?? xd pon??

bRoMiNe_aJe said...

buffered tu macam iklan yang ada walaupun time bukan time iklan kuar.. setiap unique yg datang dikira..tak klik pun takpe..dye kira berdasarkan pengunjung yang datang kat blog ko. da la ratio yg bagi..takla sebanyak yang kita dok klik2 tu..

Fitrihadi.com said...

wah keyword yg baik..kalau nak tarik trafik lagi, banyakkan cerita pasal artis :) most people on d internet nak bergosip je hehe

bRoMiNe_aJe said...

akan diusahakan fitri..hehe..
rhanks atas nasihat..

Related Posts with Thumbnails