Thursday, May 20, 2010

20 TAHUN MENITI KEHIDUPAN - SELAMAT HARI JADI!!


Hari ini 20 Mei 2010. Ini merupakan entri first aku mengenai hari jadi aku. Alhamdulillah, aku diberi kesempatan oleh-NYA untuk hidup selama 20 tahun. Esok,lusa siapa tahu kan. Pada pukul 6 pagi waktu Malaysia,20 Mei 1990 lahirlah seorang insan bernama bernama Meor Faizzudin. Aku lahir kat Perak. Sape-sape ada orang Perak x??hehe.. Menurut mak aku, time aku lahir, kedua-dua kaki aku agak sedikit bengkok. So, aku memerlukan pembedahan kecil untuk memperbetulkan balik kaki aku. Berulang alik la mak ngan ayah aku dari Perak ke KL demi kaki aku ni. Bila dengar cerita, sedih la plak bunyi.sob3.. Tapi sekarang aku dah macam orang len taw. Berjalan,bermain, berlari dan ape-ape la aktiviti yang lasak semua aku buat. Aku bukan cacat ok??haha.. Sekarang aku bercuti semester dan tiap tahun bila besday aku,aku akan berada di rumah. So, aku terselamat dari balingan air najis,telur,atau sebagainya yakni air-air yang busuk yang amat agak keterlaluan. Tapi itu merupakan salah satu cara budak-budak di U aku nak celebrate besday kami yang lain-lain. Bila dah kena, mandi la sepuas-puasnya malamtu.bau tak yah cakap la,hanya Allah saja yang tahu.Tetiba teringat,nape la diorang tak beli kek ke,g makan-makan KFC ke,men boling ke,atau apa-apa yang boleh menyenangkan hati. Tapi soalan tu,telah terjawab sendiri. Takkan la nak buat semua itu.Sebab semua gaya keperempuanan. Nampak macam poyo la ape la..Tah la,aku pun sendiri tak paham. Lelaki kan..Ego je lebih..Kah3. Ok juga rasanya buat camtu. At least, kawan-kawan tahu tarikh besday kita dari kawan yang wat 'derk' dan tak ambil peduli langsung pasal kita kan.


Tetiba je nak flashback gambar dari aku kecik sampai la aku besar.

Gambar kat atat time umur aku 2 bulan..time dah di'simen'..cian aku kan.



Ni time umur aku setahun lebey.. kaki pn dah bukak 'simen' dan berjalan seperti orang biasa..



Time ni umur aku 8 tahun.. Tu la komputer first kami sekeluarga. time tu kan, pakai Windows 98 rasanya..yang aku taw time tu, main game FIFA'98,Jackpot ngan game yang skiing tu..Actually, ayah aku punya untuk dye wat kerja..haha


Time ni aku Form 4..aku dok hostel time ni..jambu je muka aku kan..haha



Ni time sekarang la..beberapa bulan lepas..haha..pagi-pagi nak g kuliah, sempat lagi posing..



Ni pun time sekarang.. FEStKUM '09 kat UKM..

Thanks buat Mak & Ayah aku yang berjaya mendidik aku hingga aku 20 tahun ni..Tak lupa juga, buat semua rakan-rakan yang wish besday aku tak kira la di YM,Facebook,Twitter,Blog,Shoutbox blog,SMS or sebagainya..

Doakan aku panjang umur ea!!!


p/s: dah besar tak reti-reti nak matured ke encek bromine??kedengaran ayat tu!! hehe..

18 komplen dari rakan-rakan:

Loyar Lawa said...

waohhhh kecik2 on kena bedah...ciannye....
keceik2 comel..
yg setahun tue debab
yg kat komputer tue gelapnye budak neyh, mesti kuat men panas kan,
tg 4 mcm budak2 je pon lgi..
sekarang dh mcm umo setahun debab...hahahahhahaa

selamat hari lahir

bRoMiNe_aJe said...

tu pningkatan la..hehe..

thanks dayah!!!

akmar said...

hai. birthday awk ea? happy birthday! may god bless u. :)

rizal jabai said...

20 mei...hepi bday!!

same date bday ngan mak aku..hehe

tyraloveazwan said...

kene bedah??kt kaki??owhh..ptot pon ko punya tinggi x mcm org 20 thn..bru ako thu rahsia die..haha..sabo jela yob.. :)

tyraloveazwan said...

ehhh..lupe lak..nway,epy brthday meor..nasib baik ko punye brthday kt umah..slamat ko..hehe..xdew buat majlis pape kew??heeeeeee

nabilah said...

hepi birthday!haa dah 20 tak reti2 nak matured ke?hehe

Anonymous said...

ptot la sepak bola susah nak masok.. upanya cam izzat ea dlu2.. haha

bRoMiNe_aJe said...

akmar:yeap2..thnks ea..

rizal: really?kembar ngan mak ko kowt..haha

wan: huh~ tu dulu la..skrg dh ok..haha

anonymos: sape la plak ni..huhu..aku ngan izzat len..aku pnya skit je dulu..dye cacat trok..haha

Nuraisyyah said...

hepy bufday bromine..meh aisya nyanyi..hepy bufday to u..hepy bufday to u..hepy bufday..hepy beuday..hepy bufday to u..hahak..

smoge pnjg umo n murah rzeki..

haishh.penat aisya nyanyi ni..adiah xdek ke?? muaahahhah..;p

Yuni Aisyah said...

dah 20 tahun dia..hehe..

Aini said...

Wah! Dah 20 tahun dah... mudanya dia... hehehe..

Happy Birthday!!!

ellis suriyani said...

wahh..dah 20 eh..selamat memasuki alam kebebasan.. :D

Hasmadi said...

hepi birthday ke 20 ye....semoga berbahagia slalu...

cikCOKLET:) said...

shiannya besday boy nie..kecik kecik dh kna operation!alhmdulillh skng dh shat kn.aminn...

btw..epy besday meor..
keke.kwan den dh tua.may Allah bless you..semoga berjaya dunia akhirat.

^_^

DaHLia said...

happy birthday bro!!

sama dengan besday my anak buah.. :)

Aidi-Safuan said...

hehehehe...selaamat hari tua!

jangan risau la. nanti air najis tuh akan datang jugak kan depan rumah. :P

bRoMiNe_aJe said...

thanks pada yg wish..doakan aku panjang umo ea!!!

Related Posts with Thumbnails