Monday, February 22, 2010

cuti oh cuti

Cuti baru je habis semalam. Rasa sedih dan pilu pulak rasanya..tapi apakan daya,kena balik jugak ke bumi Perlis yang best gler ni..huahaha.. Tetiba nak cerita apa yg jadi kat aku, dan ape aku buat time cuti. Macam2 taw jadi kat aku dan member-member aku. haha.. Jom!!


Eksiden



Bila terkenang perkara ni kadang2 rasa lawak pun ada kesian pun ada..Cerita dia cam ni, aku sampai Ipoh hari jumaat dalam kul 1.30 camtu..pastu esoknya, asap member aku ajak g mandi kat Lata Bukit Chepo kononya nak bawak awek dia g mandi la. Mak ngan ayah dia dah da kat sana dah.. So, dorang tunggu aku kat 7e kat Meru. Bila aku dah sampai, rupanya Dauz pun da gak dan dia yang drive kereta. Kami pun gerak. Nak sampai rasanya dalam 10 minit je kowt. aku follow belakang, dauz,asap ngan weha(awek asap) satu kereta, aku sorang satu kereta. Bila dekat nak sampai Dauz terlajak. Tetiba nak wat U-turn kat tempat tak sepatutnya. Aku hanya follow melalui tepi bahu jalan. Dauz2!!haha.. Tetiba moto yang tak taw dari mana punca mai langgar Dauz yang baru nak wat U-turn tu..gila arh...haha.. Aku sebagai saksi kejadian (skema la plak) memang tengok teruk gak la. Rasa cam mati je budak tu.. Tapi bila budak tu bangun, trus ckp

'Bang,tolong repair moto leyh x?'
Ape la punya,orang dok sebok dye ok ke tak,dye dok sebok moto. Asyik cakap benda yang sama je sepanjang journey ke klinik dengan menaiki kereta aku.. Huahaha.. Pastu, melayang la RM30 Dauz,duit ubat budak tu..haha.. Sabor je la Dauz..haha...tak termasuk duit repair moto, yang Dauz kena bayar.. Sabar je la Dauz, ketentuan Illahi~



Phone baru-N5800

My New phone k!! biasala phone aku dah lama rosak. Asyik pakai phone black n white tu je. ape tah model dye. Ni pun abang aku tambah duit..kalau tak, jangan harap la aku nak pakai phone semahal ini. Mula - mula, ayah aku yang beli satu.. Time tu raya cina tak silap.. Patu abang aku berkenan lak, sampai tak tido malam katanya..haha.. abang2..sampai sebegitu sekali..haha..so, selang 3 hari kami g beli di kedai yang sama. dapat la murah sikit. Sepatutnya RM940 x 2 = Rm1880..Rite? pas trade in henset abang aku,cina tu amik RM250 tinggal la Rm1630. So,kira cincai dye bagi Rm1600.. Murah ok kalau nak dibandingkan dengan harga kat Perlis ini. Dah survey, Rm1100.. Gler la Perlis ni.. Hahaha.. GPS ada, WiFi ada.. BEst siot..huhuhu.. So, tata N1200 dan Sony Ericsson W850.. mantop dari iPhone yang hanya mahal disebabkan brand!! x caya? klik sini






Dekstop baru

PC baru dalam bilik aku untuk seisi keluarga la..haha.. Erm, spesifikasi untuk CPU ini aku yang pilih rasanya mantap dah kowt untuk ayah,mak ngan adik2 aku untuk online dan bermain game.. haha.. Atotal suma dalam RM1350 je..kalau laptop or notebook mesti dah cecah dekat rm 2 ribu dh kalau camtu tu dengan screen kecik nak mampus. Dengan dapat screen yang agak besar gak,LCD Samsung 22" memang mantop untuk tengok movie2 yang cambest..haha.. Guna processor AMD ape tah aku tak igt. Gambar tak de nak tunjuk la. Sebab PC tu kat rumah,aku dah balik cni..huahaha.. Nanti bila-bila aku update yea!!


*da lagi benda yang terjadi yang tak boleh diceritakan..private ok!!haha..

10 komplen dari rakan-rakan:

vida la rasta said...

alor nak dengaq crta private punye... x bes r cm neyh...huhu...
ala dyh dh taw iz pakai hs bru sb hri tue wifi kat tomyam mane tah kn...huhu...
emmm sempoi r budak yang langgar moto rosak tueh...

nabilah said...

org dh besa takley cuti lame2 muahaha sje sebok

bRoMiNe_aJe said...

dyh: crita private tak leh la..malu2..haha..ye ke..kowt la on9 guna lap top ke..haha..ye ke..ape yg sempoi..haha

nabilah: tak phm la maksud bell..haha

vida la rasta said...

cehhh malu la konon...bukannye nk kongsi...kate kongsi raya...haha...
ala taw la guna hp sb kat fb status yg update tue dari mobile phone... kan ade gmbr phone... sempoila sb mesti dy takut ayah dy marah bgi rosak moto...haha

::aien:: said...

weh! hik3. thnks mlawat belog aku. blog hg pn best pe=)


p/s: mna nma aku dlm list fwen hg?
mrh nih! haha:)

miszchocolate said...

amboiii...nfon baru!!:))
PC baru..sumerr baru..adeii!
kekeke..

**nie chek oii...nma chek NURUL AINA SAARI ok!bkn nur aina la..huhuhu:((

bRoMiNe_aJe said...

dyh: mmg iz ni pemalu..haha

ain: lawa lg blog korunk dr blog aku..haha..nnti aku boh yea..haha

aina: typo error..nnti aku perbetol yea!!haha

miszchocolate said...

iklann kuarrr!!!
suka wehhyyy...
teruja nie...jom klik rmai2!!
hehehe...:))

DaHLia said...

meor, mana menghilang, lama xsampai blog sis? heheh

pasanglaaa shoutbox :)

bRoMiNe_aJe said...

huhu..selalu gak usha2 la..
tp kdg2 tak komen pn..komen dlm hati je..
shoutbox..nnti ea meor pasang..hehehe

Related Posts with Thumbnails