Monday, August 24, 2009

.....

Cdey,cdey n cdey..
Tah la..dr mula cuti aritu,mcm2 jd kat aku..kdg2 tu plik je..first trjadi bnda plik terjadi kat aku,eksiden..mlm jumaat,14hb.. ak kuar dr umah nk g top up je pn..mula 2,nk nek keta...tp ak tgk ayh ak dok bsuh keta,segan la plak nk mntak..esok nk bawak brg g epow lak..ak pn kuar la ngan moto kesayangan aku tu..nk kta bawak laju,tak la sgt..ttibe je.da moto cross jlln ak without tgk kiri kanan..sempat gak ak jerit kat dye,tp pnya lahabau itu budak..eksiden gak..last skali berlanggar la moto aku..truk beb..ak siap melambong jln sblah lg..helmet ak pkai pn ms88 je masa tu..pecah visor..ttibe je pening2..tp ak tahan nk tgk moto dulu,tgk2 moto aku je ada ats tu..td ak langgar angin ke?or jatuh sorg2..serius tyme tu mmg ak tak igt lgsg..aku amik nset,call ayh aku..lupa lak nk gtaw lokasi ye..kat tmn emas,dekat gak la ngan umah aku..ok,smbg.. polis pn dtg..nsb bek polis tgh ronda tyme tu..polis tnya mana moto lg 1,suma yg kat c2 snyap je..ak gak yg ckp dorg bawak lari..polis ge;eng kpala je..pastu,jd la plak drama tepi jln..mak budak yg aku langgar td menangis la,kat ank dye kata mcm2..pastu ttibe lak pngsan..spatutnya mak ak la pengsan,sbb ak yg agak trok..heran tol aku..ank dye ak tgk,ok je..budus tol..ambulans pn smpy..polis soh ak nek gak ssb tkowt2 klu da kcederaan dalaman or pape ke..last2,skali 3 owg naik..skali ngan mak budak tu pn naik..kan pengsan..ha3..kaki aku mula ase sakit..nak gerak pn ssh..smpy hospital,nsb bek kaki ak ni tak patah..just terseliuh ja..kat dagu aku,berjahit 5 jarum gak la..pas dr c2,kuar2 rmai gak member yg sambut..thnks ye kwn2..trus g balai polis pdg bsr, buat report..nk claim insuran..polis tu kta,budak tu lesen ‘L’,dh la mati lak tu..umo ak tgk tahun 81..ha3..aduh..moto aku..dh r bru tukar cverset je..esok tu,aku trus gerak ipoh ngan fmily ak..biar dlu moto kat blai polis..cdey2..smpy ak tulis skrg ni,19 Ogos ’09,kaki ak tak lega pn lg..ak sje tulis entri ni dlm word dlu,sblum send ke blogger..lgpn,umah ni lom connect internet lg..cari TM Point pn tak jmpa..cian2..ha3..maybe,ari jumaat ni aku blk kowt nk sttle suma sal moto..

1 komplen dari rakan-rakan:

sHieLa said...

owh..
ok dah ke skang????

Related Posts with Thumbnails