Sunday, June 07, 2009

sUkA-sUKi.....

xtaw nk tulis sal pe la..erm..tulis je la..huhuhu..arini actually tak wat pape pn yg best..umah mmeber aku pak non pn tak g..aduss..ayh aku blk la..mls lak nk kuar..hahaha..so..dh dye blk,ak pn bkak la usul aku kat dye nak bawak moto g ipoh..kn aku nk kena g ipoh kn..so,klau da moto tak la borink sgt kn..leh gak aku pusing2 keliling ipoh tu..maklumla,nk berkenalan ngan ipoh..ahaksss~ erm..aku just tnya je ayh aku..coz in planning,ayah aku nk angkut ktaowg nek keta jerk..sbb nk pndah skit2 lu..ni pn sbb adik aku yg sorg tu nk pmr..so,terpksa la tggu dye..while cuti ni,aku pn nk brangkat dlu kesana..leh jmpa kngkwn aku kat sana..dak tnjung..asap!!hahahaha..er..tup2..sblum aku nk ckp,tiba2 ayah aku cakap lu soh aku bawak moto g sana..dye kata mesti borink kn..ye la..trnsport la menghubungkan..huhuhu..lgpun,keta lg 1 kat sini..so,1 je la keta kat sana..klu dye bawak g keja,mampus ak borink kat umah..hahahaha..so..dye pn kata bawak la moto..bgus gak..tak yah aku ckp dh..hahahaha..aku pn dh dye ckp camtu,aku kata ok jerk..maybe singgah kat umah abg aku dlu kowt kat taiping..hahaha..aku pn mntak dwit tok servis moto aku..ye la kn,first tyme nk riding jauh..nek moto la kn..slalu plg jauh pn klu nek moto,jitra ngan a.star je la..nek keta tak heran la..so.ni maybe pengalaman bg aku kn..hehehehe..mntak2 la perjalanan aku selamat kat sana..ameeeeennnnnn...hahaha..berbalik pada cter td,aku pn g bli la minyak enjin SHELL VSX ngan oil filter YAMAHA..hahaha..tp smpai skrg tak boh ngan pasang lg..salpa??ha....saja nk wat 1 lg pengalaman tuk boh dan pasang sendiri..ye la..kta ni kena la taw skit bab2 ni..ni nk harapkan kedai je..taw n cuba tak salah..kan3?..erm..k la..maybe isnin kowt aku gerak g ipoh..maybe tgh hari..ayah aku nk urus dlu adik aku yg sorg lg ni..nk pndah la ape la..sbb isnin baru bkak kn..erm..k la..aku dh nk tito la..kat bawah ni saje la aku capture gmbr brg ak bli td..saje je wat bg da gmbr..tgk je lar..kowt korg nk bli nnti kn..hehehehe..



NI SHELL VSX,HARGA RM24

NI OIL FILTER,HARGA RM8

p/s: murah je brg moto ni..klu nk barang moto yg harga berpatutan beli kat kdai moto depan tmn sena indah(kat roundbout)..contoh kat kedai len,minyak tu saja dh rm27(shell) or rm25(kdai len la) n oil filter tu rm10..so,lu pk la sndri..klu 1 brg tak pe la lebih 2,3 ringgit..klu 20?30?..klu 2,3 rnggit pn,len wat isi myak moto aku g kuliah 3 ari tuh!!!hahahaha..

0 komplen dari rakan-rakan:

Related Posts with Thumbnails