Wednesday, June 24, 2009

moto yg diharamkan!!

takmo ckp byk2..gmbr ni pn aku jmpa kat blog sape tah..tgk je la ek..tp maybe haram kowt moto ni..hahahha
(baca seterusnya..)

Monday, June 08, 2009

Ahad- 7 Jun

tarikh disebutkan diatas..ari yg rasa tak enak buat aku..cam biasa,bgun dari tido tgh hari dekat kul 12 la gak..capai je nset da la 2 sms..tgk2 dari 2 owg member aku,besa la non ngan azrul..tp kandungannye cam ni '...Salam.nk bgtau brita sdh.mak apit mnggal hr nie.darah beku kat otak.doakan al-fthah okay,gtau yg len'...perghhh..berderau jantung aku beb! apit tu kn member aku..cian tol dye.ak g la mngunjung td..mak dye baik gak la ngan aku kn..tp nk wat cam ne ketentuan takdir..tringat tyme gurau ngan layer burok ngan arwah..best bangat..hahahha..yg pergi tetap pergi..kita kat sini leh doakan je..moga roh arwah dicucuri rahmat..amennnn....pastu smpy mlm lak..ak pn nk wat pndai(refer entri lepas)..tukar mnyak enjin sndri..adk ak la bkak suma..mai tyme nk start myak kuar kowt tepi..adik ak rapatkan pn kuar gak..mula la cuak..huhuhu..last skali ak ngan tension g la peketat skru lg..tup2,patah lak..sial tol la.. dgn sok nk g ipoh lg..cam haram tol la..nk yg ak dok pk dr td lg ni..tah la..serba tak kena la arini..sok nk g kdai moto lak..dwit lg..mati aku..huhuhu..k la..tgh hari nk lajak g ipoh lak..mntak2 la moto ak ok sok..leh la aku g ipoh..amennnn!!!


pssst: mcm2 halangan..sabar je la..huhhuu
(baca seterusnya..)

Sunday, June 07, 2009

sUkA-sUKi.....

xtaw nk tulis sal pe la..erm..tulis je la..huhuhu..arini actually tak wat pape pn yg best..umah mmeber aku pak non pn tak g..aduss..ayh aku blk la..mls lak nk kuar..hahaha..so..dh dye blk,ak pn bkak la usul aku kat dye nak bawak moto g ipoh..kn aku nk kena g ipoh kn..so,klau da moto tak la borink sgt kn..leh gak aku pusing2 keliling ipoh tu..maklumla,nk berkenalan ngan ipoh..ahaksss~ erm..aku just tnya je ayh aku..coz in planning,ayah aku nk angkut ktaowg nek keta jerk..sbb nk pndah skit2 lu..ni pn sbb adik aku yg sorg tu nk pmr..so,terpksa la tggu dye..while cuti ni,aku pn nk brangkat dlu kesana..leh jmpa kngkwn aku kat sana..dak tnjung..asap!!hahahaha..er..tup2..sblum aku nk ckp,tiba2 ayah aku cakap lu soh aku bawak moto g sana..dye kata mesti borink kn..ye la..trnsport la menghubungkan..huhuhu..lgpun,keta lg 1 kat sini..so,1 je la keta kat sana..klu dye bawak g keja,mampus ak borink kat umah..hahahaha..so..dye pn kata bawak la moto..bgus gak..tak yah aku ckp dh..hahahaha..aku pn dh dye ckp camtu,aku kata ok jerk..maybe singgah kat umah abg aku dlu kowt kat taiping..hahaha..aku pn mntak dwit tok servis moto aku..ye la kn,first tyme nk riding jauh..nek moto la kn..slalu plg jauh pn klu nek moto,jitra ngan a.star je la..nek keta tak heran la..so.ni maybe pengalaman bg aku kn..hehehehe..mntak2 la perjalanan aku selamat kat sana..ameeeeennnnnn...hahaha..berbalik pada cter td,aku pn g bli la minyak enjin SHELL VSX ngan oil filter YAMAHA..hahaha..tp smpai skrg tak boh ngan pasang lg..salpa??ha....saja nk wat 1 lg pengalaman tuk boh dan pasang sendiri..ye la..kta ni kena la taw skit bab2 ni..ni nk harapkan kedai je..taw n cuba tak salah..kan3?..erm..k la..maybe isnin kowt aku gerak g ipoh..maybe tgh hari..ayah aku nk urus dlu adik aku yg sorg lg ni..nk pndah la ape la..sbb isnin baru bkak kn..erm..k la..aku dh nk tito la..kat bawah ni saje la aku capture gmbr brg ak bli td..saje je wat bg da gmbr..tgk je lar..kowt korg nk bli nnti kn..hehehehe..



NI SHELL VSX,HARGA RM24

NI OIL FILTER,HARGA RM8

p/s: murah je brg moto ni..klu nk barang moto yg harga berpatutan beli kat kdai moto depan tmn sena indah(kat roundbout)..contoh kat kedai len,minyak tu saja dh rm27(shell) or rm25(kdai len la) n oil filter tu rm10..so,lu pk la sndri..klu 1 brg tak pe la lebih 2,3 ringgit..klu 20?30?..klu 2,3 rnggit pn,len wat isi myak moto aku g kuliah 3 ari tuh!!!hahahaha..
(baca seterusnya..)

Wednesday, June 03, 2009

Posting Baru!!!

aduyai..lame tak posting kn..tah la..bz kowt...huhuhu..lgpown,kalut nk pndah ler..nk wat cam ner..itu ini kena wat..pening2..pndah kat negeri asal aku blk..yehaaaaaaa!!hahahaha..erm..ape ek nk tulis..cuti dh sbln..tp asenya,ape pn ak tak wat cuti ni..lgsung tak de yang best..borink gler.. keja ak..online,lepak umak non,pastu kdg2 tido sana..hahahaha...siang ak tido,mlm ak berjaga..entri ni pun kul 5.29 a.m..klu ikut lap top aku la kn..borink sgt2..xtaw la nk wat pe..japg start la ak tido smpy la plg lewat pn kul 5..hahaha..tah la..hari2 yg memborinkan..huhuhu..k la..asenye ni je la nk gtaw..tak de pe dah..ak rindu sgt member2 ak..hahaha..nnti 6 july kta jmpa ek..hahaha..mizz u UniMAP!!! k..tatatititutu....
(baca seterusnya..)
Related Posts with Thumbnails