Thursday, November 20, 2008

Oh! Ustaz Arief Penipu!!!!!



Korg igt tak ustaz arief??yg msuk tv3 dlm rancangan Asia Hebat dlu ni..ala,,yg bkak pusat perubatan Cakra Alam tu..actualy dye dh kantoi pnipuan dye ngan Rancangan tv kat Korea..ape la pnya ustaz,penipu tol..wat malu Malaysia je..wat hebat tol..bdn da lektrik la ape la..pe la ustaz ni..nama ja ustaz..dpt ilmu silat pn dr mmpi..da ke ptut..takpe,akhrnya terbongkar gak..pdn muka..hahhaa..klu korg nk tgk,bkak website ni..da skali vdeo siap..haha
http://www.akubetul.com/2008/11/ustaz-arief-cakra-alam-penipu.html
(baca seterusnya..)

Wednesday, November 19, 2008

ASHIYA OR MIZUKI???

*sebahagian part dye


Fuhhhhhh..bru bis tgk drama jepun Hanazakari ni..actually best la gak..huhuhu..lyn je la dh borink2 kn..huhuhu..ni pn ak amik dr Yani,b4 blk umah..thnks to her..hehhe..dh brapa hari bru bis cter ni(13 epsode,45 min each) ..hehehe..anyway.cter dye mgisahkn sorg gurl myamar jd laki..g blaja kat skul boy..mcm2 dugaan dye tempoh spanjang dye kat skul..hahaha..nk tau ape ksudahannye,hahhaa,,tgk r sndri..pnt ak tgk nk cter kat hampa lak..hahhaa..cam ne dye elak dr owg tau?ape motif dye myamar?..saksiknlah HANAZAKARI..promot la plak..hahaha..k,tgk tau jgn tak tgk..huhuhu...
(baca seterusnya..)

Monday, November 17, 2008

AKU TLG CIKGU!!!


Hahahaha..baru pas tlg sorg bkal ckgu wat blog..sronok gak kwn ngan dye..hepi go lucky..huhu..ak ngan dye ckp cam knl 3 taun..hehehe...ake suka pekena dye..tp dye still nk kwn ngan ak..best tol..huhuhu..dye bley tahan comey la..hahhaa..owg pggl dye tenin..ak pn tak tau sal pe..huhuh..
(baca seterusnya..)

HARGA MINYAK TURUN!!!!

*ni moto aku!!!sje la..tak de gmbr nk boh..hahhaha..

PETALING JAYA: Selepas turun sebanyak 15 sen pada awal bulan ini - buat kali kelima, harga minyak turun lagi mulai esok.
Harga petrol RON 97, RON92 dan diesel turun sebanyak 15 sen seliter berkuatkuasa 12 tengah malam ini.
Harga runcit untuk petrol RON97 dikurangkan sebanyak 15 sen seliter kepada RM2.00 seliter daripada RM2.15 seliter, petrol RON92 dikurangkan 15 sen kepada RM1.90 sen seliter dan harga diesel dikurangkan 15 sen seliter kepada RM1.90 seliter, kata Timbalan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak dalam satu kenyataan di sini hari ini.
Beliau berkata ini merupakan penurunan yang kelima sejak bulan Ogos, sebagaimana janji Kerajaan untuk menurunkan harga runcit petrol jika ada penurunan dalam pasaran dunia.
Jelasnya, kerajaan berharap para peniaga mengambil langkah untuk terus mengurangkan harga barang selaras dengan penurunan harga minyak, supaya orang ramai mendapat manfaat yang sepenuhnya.
Beliau berkata para pengguna juga diharapkan akan terus mengamalkan sikap berhemah dalam penggunaan petrol dan diesel walau pun harga telah turun, selaras dengan hasrat Kerajaan memastikan penggunaan tenaga yang efisien.
Minggu lepas, Menteri Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna, Datuk Shahrir Abdul Samad menyatakan tentang harga minyak yang dijangka turun pada pertengahan bulan ini.
Ini berikutan harga purata minyak yang berada di paras AS$70 setong pada masa ini.
"Pada bulan Oktober lalu harga minyak berada di paras antara AS$74-AS$77 dan menurun kepada AS$70 semasa lapan hari terakhir bulan tersebut," kata Menteri Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna, Datuk Shahrir Abdul Samad di Johor Bharu.
Shahrir berkata, harga niaga hadapan minyak iaitu pada bulan Disember juga menunjukkan ia akan berada pada paras di bawah AS$70.Trend harga minyak yang menurun itu, kata beliau, akan membolehkan harga minyak di pampam stesen minyak dikurangkan lagi pada harga yang berpatutan.
Awal bulan ini, harga petrol RON97 dikurangkan daripada RM2.30 seliter kepada RM2.15 seliter, petrol RON92 dikurangkan daripada RM2.20 seliter kepada RM2.05 seliter dan diesel dikurangkan daripada RM2.20 seliter kepada RM2.05 seliter.
Ia merupakan kali kelima kerajaan menurunkan harga minyak selepas 23 Ogos, 24 September dan 15 Oktober.
Sebelum ini, harga petrol RON97 turun dari RM2.70 seliter kepada RM2.55, RM2.45 dan RM2.30 manakala petrol RON92 dari RM2.62 seliter kepada RM2.40, RM2.30 dan RM2.20.Diesel pula turun dari RM2.58 seliter kepada RM2.50, RM2.40 dan RM2.20.
(baca seterusnya..)

GIG OH GIG!!



*yg ni pn dh terlepas..huhuhu

Aku nk p gig kat epoh..tp tak de geng r nak p..tension tol..huhuhuhu...dh la modal pn tak der ney..cian aku..huhhu..tak pe,klu diizinkn ALLAH leh kot ak smpai sane..huhuhuh..tak pe la,klu tak p pn,aku support dr jauh pn ok gak..huhuhu..huhhu..mybe rzeki ak yg jauh lg kot..huhuhuhuh..ape2 pn support our local band!!!!
(baca seterusnya..)

Sunday, November 16, 2008

X-Gig platform pemuzik indie!!!


PUJIAN harus diberikan kepada stesen radio yang memainkan 100 peratus lagu tempatan, Xfresh, apabila mereka hadir bersama sebuah siri persembahan terbuka diberi nama X-Gig dengan menampilkan kumpulan muzik tempatan. Kumpulan terbabit pula kebanyakannya belum dikenali serta bergerak secara bebas.

Penganjuran sesi persembahan yang dijayakan oleh kumpulan indie itu sendiri memberikan ruang buat peminat untuk mengikuti persembahan muzik berbeza, bukan hanya oleh nama popular yang sudah biasa ditonton di kaca televisyen mahupun didengar lagu mereka di corong radio.

Walaupun masih belum mencapai tahap tertinggi, namun usaha stesen terbabit dikira cukup bererti, terutama buat kumpulan baru yang masih mencari-cari tapak untuk menonjolkan bakat serta kemampuan diri.

X-Gig tidak syak antara medan terbaik buat kumpulan terbabit mempersembahkan kemampuan sebenar dalam permainan muzik. Tidak kira rock, pop mahupun reggae, X-Gig mengumpul kumpulan bebas terbaik untuk hiburan pendengar setia stesen berkenaan, serta peminat muzik berkumpulan amnya.

Kemampuan beberapa kumpulan indie sudah terbukti apabila mereka menjayakan siri persembahan di Republik dan Sunway Pyramid pada 31 Mei dan 26 Julai. Terbaru, X-Gig berkampung pula di kelab terkemuka Zouk, petang 2 Ogos lalu. Pada petang Sabtu itu, kumpulan seperti Bittersweet, They Will Kill Us All (TWKUA), Agrobeats, Couple, Pesawat, Nadia’s Picture Show dan Roti mengambil giliran menghiburkan peminat.
Peluang untuk muncul dalam sesi persembahan terbuka itu diberikan Xfresh kepada kumpulan yang dirasakan layak, berdasarkan kepada pita demo yang dihantar mereka kepada pihak penganjur.

Bukan kumpulan muzik saja sebenarnya yang diketengahkan menerusi si X-Gig, malah pada siri berikutnya di Borneo Rainforest, Bandar Sunway, pada 9 Ogos, siri jelajah berkenaan menampilkan pula barisan MC yang baru hendak mencipta nama.

Yang nyata, siapa juga penggiat seni yang berpeluang menunjukkan bakat pada siri berkenaan, pastinya mereka tidak akan melupakan pengalaman berharga itu. Siapa tahu, bakat yang menyerlah akan akhirnya memikat syarikat rakaman atau penaja, seterusnya terhasil kerjasama lebih bermakna pada masa depan.

Bagi penyanyi utama kumpulan Roti, Aliff, peluang muncul dalam siri X-Gig di Zouk tidak ternilai harganya. Bukan mencari peluang untuk dipikat syarikat rakaman, sebaliknya mereka lebih berpuas hati selepas diberikan kesempatan oleh sebuah stesen radio yang memperjuangkan produk tempatan, untuk menonjolkan keupayaan.

GEGAR: Antara ratusan peminat yang berhibur bersama siri persembahan X-Gig di Zouk, Kuala Lumpur.

Dia sendiri tidak pernah menyangka kumpulan Roti akan dipilih menjayakan program terbabit, kerana banyak lagi kumpulan lain yang turut menghantar demo kepada pihak penganjur. Lalu, ruang yang diberikan Xfresh membolehkan mereka berkongsi lagu yang pernah dirakam kumpulan itu dalam bentuk EP bersama peminat.

“Siri X-Gig sebenarnya banyak membantu kumpulan indie seperti kami untuk menonjolkan diri. Walaupun banyak juga gig yang kami sertai, tetapi pendedahannya tidak sebesar yang diberikan stesen radio ini. Pendedahan itulah yang lebih bermakna buat kami, sebagai kumpulan yang baru hendak mencari tapak dalam industri,” katanya yang berhasrat menghasilkan album penuh bersama kumpulan itu.

Menurut anak muda ini, Roti baru saja ditubuhkan kira-kira enam bulan lalu dan sejak itu, mereka tidak henti-henti diundang menjayakan persembahan, pada majlis bersaiz kecil mahupun besar. Ketika ini, kebanyakan persembahan mereka disokong oleh lima lagu yang sudah pun mereka rakamkan.

Menampilkan irama yang berbeza-beza, termasuk zapin, pada petang itu Roti menghiburkan ratusan peminat dengan tiga lagu - Litar Pintas, Ilustrasi Mimpi dan Bosan. Membezakan mereka dengan kumpulan lain, apabila alat muzik biola turut dimainkan seorang anggotanya.

Dengan minat orang ramai terhadap muzik indie, Roti tentunya sebuah daripada ratusan kumpulan bebas yang mengintai peluang untuk melangkah lebih jauh dalam dunia muzik negara ini. Semoga, X-Gig dapat membantu memperkenalkan lebih banyak kumpulan berbakat di luar sana, bagi memartabatkan lagi persada seni muzik.
(baca seterusnya..)

INTRO......


Hai...nama aku Meor Faizzudin B. Meor Shahimudin...Owg pggl meor je..aku student Universiti Malaysia Perlis(UniMAP)..coz Elecrical Engineering..Actually blog ni juz my assngment je dlu ni..tp dh pas diambil markah kn..ni jd hak mutlak aku ler..hhahaa..aku ni style hepi go lucky je..suma ak wat..hahhaa..suka gelak,men & dll...mnt indie band..ak mnt politik..tp skunk ni tak leh lg..tak ckup umo..hahhaa..
(baca seterusnya..)
Related Posts with Thumbnails